Jeemlyn tuottaa SKJ Systems

Tiedote 7.9.2020: Confirma Software ostaa SKJ Systems Ltd Oy:n

Confirma Software on hankkinut SKJ:n osakekannan ja liittää yrityksen osaksi konserniaan. Samassa yhteydessä SKJ omistaneet Aarno ja Ulla Hartikainen ovat siirtyneet Confirman osaomistajiksi. Yrityskaupan myötä Jeemly ja Flowvy palvelut integroidaan paremmin osaksi muita Confirman yhtiöitä, kuten DL Software Oy:tä ja heidän DL Prime Online ERP-järjestelmää. Samassa yhteydessä Confirma Software on ostanut myös ruotsalaisen DataVara AB:n.

SKJ:n toimitusjohtaha Aarno Hartikainen kommentoi yrityskauppaa:

”Meillä on ollut yrityksessä jo muutaman vuoden ajan menossa kv-liiketoimintaan tähtäävä kehittämisohjelma. Tämä ohjelma on edennyt hyvin, mutta samalla koko ajan on ollut tiedossa, että olemme yksittäisenä yrityksenä liian pieni peluri, jotta voisimme vakavasti lähteä tavoittelemaan asiakkaita mm. muista pohjoismaista. Parin viime vuoden aikana olemme käyneet yhdistymisneuvotteluja useiden eri tahojen kanssa. Confirma osoitti meitä kohtaan vakavaa kiinnostusta ja tarjosi hyvän vaihtoehdon, jossa SKJ pääsee hyödyntämään Confirmaan jo kuuluvien yritysten resursseja. Kv. liiketoiminta vaatii mm. isot taloudelliset hartiat, kieliresursseja ja maakohtaisia palveluverkostoja, ja nämä edellytykset toteutuvat yhdessä Confirman kanssa. Samalla SKJ tulee tarjoamaan kahdella POS/ERP/E-Commerce brändillään todella vahvan ohjelmiston, jota tulemme tarjoamaan Confirman nykyisille ja uusille asiakkaille pohjoismaissa. Suomessa meidän Jeemly ja Flowvy tuotteita käyttävät yli 2.000 asiakasta tulevat pian saamaan seurakseen käyttäjiä muista pohjoismaista.” – Aarno Hartikainen

Lue tiedote tästä

Alkuperäinen liikeidea toimii edelleen

SKJ Systemsin palvelu perustuu kahdelle periaatteelle: kaikkien toimintojen pitää olla saman ohjelmiston alla ja asiakaspalvelun ja käyttäjätuen perustana pitää olla kumppaniverkosto.

Liiketoiminnan ydinajatus muotoutui jo 80-luvulla, kun suuret japanilaiset firmat toivat markkinoille ensimmäiset nykyaikaiset ohjelmistot. Perusidealtaan ne olivat samanlaisia kuin nykyäänkin eli niiden käyttäytyminen pystyttiin itse ohjelmoimalla määrittämään. Alan jättien tarkoituksena oli tuottaa standardisoituja ohjelmistoja, jotka sopisivat mahdollisimman suurelle joukolle asiakkaita.

Iso ongelma oli siinä, että ohjelmistoja uusittiin jatkuvasti, eivätkä uudet versiot koskaan olleet yhteensopivia edelliseen. Jeemly on tämän ikuisuusongelman ratkaisu. Yhden ja saman ohjelman päivittäminen ja kehittäminen säästävät ylläpidon osalta kummankin osapuolen aikaa ja rahaa. Ohjelmisto on myös toiminnoiltaan luotettava, kun sitä ei tarvitse ruveta koodaamaan uusiksi jokaisen lisäominaisuuden myötä.

Käytännön toteutus vaatii lähipalvelua. Ohjelmisto pitää pystyä asentamaan, kouluttamaan ja ylläpitämään paikan päällä. Kumppanit toimittavat Jeemlyn palvelut ympäri Suomen omana liiketoimintanaan. Siksi Jeemlyn palvelut peittävät Suomen maantieteellisesti kokonaan.

Lue asiakastarinoitamme

Jeemly on ratkaisu todellisiin tarpeisiin

Jeemlyn tärkein valtti on vuosikymmenten aikana karttunut kokemus kaupan alalta. Järjestelmän toimivuuden takana on tuhansien asiakkaiden mukana kasvanut näkemys siitä, mitä kassaratkaisuilta päivittäin vaaditaan. Jeemlyä kehittävät ihmiset, jotka ovat työskennelleet kaupan alalla koko ikänsä. He tuntevat alan yritysten liiketoiminnan ja millaisia ominaisuuksia ne järjestelmältä vaativat.

Jeemly ei ole tyhjästä repäisty palvelu, vaan sen ominaisuudet perustuvat todellisten asiakkaiden todellisiin tarpeisiin. Siksi se myös osaa kehittyä oikeaan suuntaan ja ennakoida ja reagoida tulevaan. Jeemly skaalautuu kaikenlaisiin olosuhteisiin ja yksityiskohtiin. Asiakkaidensa tulevaisuudesta Jeemly huolehtii ylläpitämällä ja kehittämällä ohjelmaansa jatkuvasti – vuodessa valmistuu noin 600 uutta ohjelmistotyötehtävää. Ohjelma on aina uudempi ja uudempi. Mitä suurempi tarve alalla on jollekin ominaisuudelle, sitä nopeammin se otetaan osaksi Jeemlyä. Kaikki uudet ominaisuudet jäävät osaksi perusohjelmistoa, ja kaikilla asiakkailla on mahdollisuus käyttää kaikkia ominaisuuksia.

Jeemly ei ole räätälöity ratkaisu eikä tietotekniikkaprojekti. Kaikilla asiakkailla on sama järjestelmä, jossa hän avaa käyttöönsä eri moduuleita, esimerkiksi kassa- tai tilaustenkäsittelyohjelman. Jokaisessa moduulissa on oma määränsä eri parametreja, jotka määräävät, miten moduuli käyttäytyy ja skaalautuu. Jeemlyn asiantuntijat säätävät parametrit sellaisiksi, joilla järjestelmä toimii juuri niin kuin asiakkaan liiketoiminta vaatii.

Tutustu ratkaisuihimme

Jeemlyn kolme tuntomerkkiä

Vuosikymmenten kokemus alalta, tuhansien tyytyväisten asiakkaiden joukko sekä kattava kumppaniverkosto ovat Jeemlyn palvelulupauksen takeet. Jeemlyn tuote on ainutlaatuinen kolmella ratkaisevan tärkeällä tavalla.

Toimivuus: 30 vuoden tuotekehitys takaa, että Jeemly toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Monituhatpäinen tyytyväisten asiakkaiden joukko validoi Jeemlyn toimivuuden.

Skaalautuvuus: Jeemlyn isoimpien asiakkaiden vuosiliikevaihdot ovat satoja miljoonia euroja, pienimpien kymmeniä tuhansia euroja. Isoimmilla ketjuasiakkailla on yli sata toimipaikkaa, pienimmillä vain yksi. Tuote soveltuu kaikille kaupan ja ravintolan toimialoille, vähittäiskauppaan, tukkukauppaan ja verkkokauppaan.

Tulevaisuus: Jeemly pitää huolen asiakkaidensa tulevaisuudesta kehittämällä palveluaan jatkuvasti. Ohjelmistoon tehdään vuosittain satoja parannuksia. Pysymällä sekä teknologisen kehityksen kärjessä että asiakkaiden vaatimusten tasalla, Jeemly todella on sloganinsa mukaisesti asiakkaidensa tulevaisuudessa jo nyt.

Ota yhteyttä

DOSista pilvipalveluun – SKJ:n neljä vuosikymmentä

Jeemlyn juuret ovat 1980-luvun alussa. Liki neljänkymmenen vuoden aikana teknologia on kehittynyt paljon. Ensimmäinen ja suurin muutos oli raudan muuttuminen biteiksi. Elektronisten kassojen käyttö alkoi kasvaa 80-luvun loppupuolella. Ensimmäiset ohjelmistoympäristöt olivat DOS-pohjaisia. Kassamyyntityössä käytettiin elektronisia kassoja, joista tiedot luettiin taustaohjelmaan kerran päivässä. 90-luvulla käyttöön otettiin myös mikrolähiverkot ennen vuosituhannen vaihteessa alkanutta Windows-aikakautta. Nykyään eletään seuraavaa sukupolvea, jossa uudet ohjelmat ovat päätelaite- ja käyttöjärjestelmäriippumattomia, selainpohjaisia ja mobiileja.

SKJ on kaupan alan ohjelmistotalo

SKJ tekee tasan yhtä ainoaa tuotetta, Jeemlyä, eikä tuotetta ja yritystä voi erottaa toisistaan. Voi sanoa, että tuote on yritys.

Jokainen Jeemlyn ominaisuus perustuu todellisiin tarpeisiin, joita kaupan alalla työskentelevät kohtaavat päivittäin. Syy siihen, miksi pystymme ennakoimaan myös tulevaisuuden tarpeet on pitkän kokemuksemme ansiota. Koska olemme olleet tekemisissä kaupan alan kanssa päivittäin näin kauan, pystymme jos emme ennustamaan, niin ainakin esittämään erittäin valaistuneen arvion siitä, millaisia muutostarpeita tulevaisuudessa siintää.

Kaikki Jeemlyn toiminnallisuudet vastaavat konkreettisiin tarpeisiin. Asiakkaidemme ei tarvitse oppia ratkaisemaan haasteitaan kantapään kautta, sillä me olemme selvittäneet ne hänen puolestaan – usein jo vuosia sitten. Mikään muu ohjelmisto ei pysty tarjoamaan niin kattavaa ja yksilöllistä palvelua kuin Jeemly. Siinä mielessä meillä ei ole kilpailijoita.

Palvelun toimivuuden ja luotettavuuden saavuttaminen tarkoittaa jatkuvaa arkista puurtamista sen kehittämisen parissa. Me teemme tätä työksemme, päivästä toiseen.