< Back

Linkosuon lounasravintola MIN Asemakeskus Tampereella on ottanut ensimmäisenä käyttöön Jeemly asiakaskutsujärjestelmän ja itsepalvelukonseptin. Asiakkaan ei tarvitse odottaa ruoka-annoksen valmistumista ravintolassa istuen, vaan hän voi hyödyntää ajan käymällä esimerkiksi kaupassa tai apteekissa – tai tehden töitä työpisteessään.

MIN Asemakeskuksen palvelukonseptiin kuuluu kutsujärjestelmän lisäksi myös itsepalvelukassa, mobiili kanta-asiakkuus, infonäyttö ja keittiön ohjaus. Näistä komponenteista muodostuu sulava asiakaskokemus aina tilauksesta ruokailuun saakka.

Asiakkan näkokulmasta homma etenee seuraavasti:

  1. Asiakas tilaa ruoka-annoksen itsepalvelukassalta
  2. Asiakas saa itselleen tilausnumeron ja QR-koodin
  3. Asiakas voi seurata tilauksen valmistumista verkkopalvelusta puhelimellaan tai infonäytöltä
  4. Asiakas saa ilmoituksen annoksen valmistumisesta ja noutaa tilauksen

Katso videolta, kuinka palvelu toimii käytännössä.

Hakulaite on asiakkaan oma älypuhelin

Kaikki lähtee liikkeelle siitä, kun asiakas tilaa ruoka-annoksen itsepalvelukassalta tai normaalilta kassalta. Kassa tulostaa maksutapahtuman päätteeksi kuitin, joka sisältää tilausnumeron ja QR-koodin. QR-koodin avulla asiakas pääsee seuraamaan annoksensa valmistumista reaaliajassa. Puhelin toimii asiakkaan hakulaitteena, eikä erillisiä hakulaitteita tai järjestelmiä tarvita. Puhelin valitsee automaattisesti seurantaan kyseisen asiakkaan annoksen ja merkitsee sen aktiiviseksi vihreällä värillä. Palvelu ilmoittaa asiakkaalle myös annoksen oletetun valmistumisajan. Mikäli asiakas on tilannut useita annoksia, onnistuu aktiiviseksi merkata useampi tilausnumero. Puhelin ilmoittaa annoksen valmistumisesta värinähälytyksellä ja siirtämällä tilauksen palvelussa valmiiden tilausten joukkoon.

Vuoronumerojärjestelmä helpottaa keittiön toimintaa

Tieto tilauksesta välitetään keittiöön keittiökirjoittimelle ja näytölle, mikäli sellainen on käytössä. Keittiönäytön avulla tilaukset pysyvät järjestyksessä ja asiakkaat saavat palvelua tasaisesti. Kun annos on valmis, kuitataan tilaus keittiönäytöltä ja asiakas voi tämän jälkeen noutaa tilauksensa. Tieto päivittyy reaaliaikaisesti esimerkiksi puhelimella seurattavaan verkkopalveluun ja ravintolassa sijaitsevalle infonäytölle. Puhelin ilmoittaa annoksen valmistumisesta värinähälytyksellä.

Infonäyttö kertoo, kun annos on noudettavissa

Ravintolaan voidaan asentaa infonäyttöjä, mistä tilausten valmistumista voi puhelimen lisäksi seurata. Infonäyttöjä voidaan hyödyntää myös esimerkiksi päivän menun julkaisemiseen suoraan järjestelmässä olevien tietojen pohjalta. Tiuhaan vaihtuvien valikoimien hallinnan ja kampanjoiden tehokkaan hyödyntämisen lähtökohtana on yksi järjestelmä, missä tietoa ylläpidetään.

Itsepalvelukassat yleistyvät vauhdilla

Sopivassa ympäristössä, esimerkiksi lounasravintolassa itsepalvelukassa nopeuttaa palvelua asiakkaan kannalta ja samalla vähentää työaikaa. Itsepalvelukassan käyttöön siirtyminen edellyttää yleensä vain pieniä muutoksia prosessiin, näin kynnys tähän on pieni. Kassalaitteina käytämme laadukkaita Toshiban tuotteita.

Katso videolta Toshiban itsepalvelukassan esittely.

Maksutapana itsepalvelussa käytetään maksukorttipäätettä ja jokaisesta ostoksesta tulostetaan kuitti tai lähetetään se sähköpostiin.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

< Back