Let the money flow.

Enemmän kuin kassajärjestelmä

Hyvä kassajärjestelmä on enemmän kuin pelkkä kuittikone. Se on yrittäjän paras ystävä.

Mutta mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän? Sitä miettii moni aloittava yrittäjä ja myös jo kokenut liiketoimintaosaaja kassajärjestelmää hankkiessaan. Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mikä kassajärjestelmä on, mistä tunnistaa hyvän kassajärjestelmän sekä miten onnistut hankkimaan yrityksellesi sopivan järjestelmän. Kerromme myös, millainen on SKJ Systemsin Jeemly kassajärjestelmä, mille toimialoille se soveltuu ja mitä sen käyttö maksaa.

Mikä on kassajärjestelmä?

Kassajärjestelmä ymmärretään usein sellaiseksi kuin se näyttäytyy arkisesti ostoksilla asiakkaalle maksutapahtuman yhteydessä. Se nähdään rahanvaihdon virallistajana, välineenä, jolla maksu tuotteesta tai palvelusta siirtyy asiakkaalta myyjälle.

Arkinen havainto on osittain totta. Kassatoiminto ja maksupääte ovat kassajärjestelmän osia, mutta hyvään kassajärjestelmään kuuluu lisäksi kolme muuta tärkeää ominaisuutta: riittävä perusrekisteri, reaaliaikainen varastonhallinta ja varastonseuranta sekä monipuolinen raportointi.

Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät kassajärjestelmän, yrittäjän luotettavan ja tehokkaan apulaisen, jota voi hyödyntää apuna yrityksen pyörittämiseen liittyvien arkiaskareiden hallinnassa ja liiketoiminnan kehittämisessä lähes rajattomasti.

Sanapari liiketoiminnan kehittäminen kuulostaa höttöiseltä, mutta käytännössä se tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että kassajärjestelmän raporteista näet suoraan, mitkä tuotteet menevät hyvin kaupaksi ja minkä tuotteiden myynnistä sinulle jää eniten rahaa. Siten opit ymmärtämään, mitä tuotteita sinun kannattaa myydä ja mihin hintaan.

Millainen yritys tarvitsee kassajärjestelmän?

Nyrkkisääntö on, että kassajärjestelmän käytöstä hyötyy jokainen yrittäjä, joka haluaa ansaita rahaa yritystoiminnallaan. Jos sinulla siis on tahtoa olla yrittäjä sen sijaan että tyydyt harrastamaan yritystoimintaa, tarvitset täyden kassajärjestelmän.

Se on hieman karkeasti ilmaistu, mutta halu tehdä tuloksellista myyntiä ja pärjätä yrittäjänä lopulta ratkaisee, kannattaako sinun sijoittaa kassajärjestelmään vai riittääkö yrityksellesi kuittikone eli pelkkä yksinkertainen maksupääte kaupankäynnin välineeksi.

Miten osaan hankkia hyvän kassaohjelman?

Meille tulee paljon asiakkaita, joilla ensimmäisen kassajärjestelmän hankinta on mennyt pieleen. Hankinta onnistuu varmemmin, kun aluksi tiedostat, että kaikki kassajärjestelmät eivät ole samanlaisia ominaisuuksiltaan, eikä niihin kaikkiin ole mahdollista kytkeä lisäosia tai -toimintoja yritystoiminnan kasvaessa.
Sopivuus yrityksesi tarpeisiin on siis ratkaiseva tekijä tässäkin hankinnassa. Ethän vuokraisi kahvilalle kokonaista kauppakeskusta? Tai ostaisi mopoautoa, jos oikeastaan tarvitset sorarekan?

Kun kassan tai kassaohjelman hankinta on ajankohtaista, sopivan järjestelmän löytämiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ennen ostamista. Se säästää paljolta turhalta vaivalta ja poistaa tarpeettomia esteitä yrittämisen tieltä.

Kassajärjestelmien myyjät ovat parhaita asiantuntijoita alalla. Käytä siis heidän tarjoamaa maksutonta apua hyväksesi rohkeasti ja haasta myyjiä esittelemään tuotetta. Muistat vain, että tarjousta ei ole pakko hyväksyä, vaikka myyjä olisi ollut kuinka avulias. Myyjien kanssa käydyissä keskusteluissa opit ymmärtämään parhaiten, mihin kaikkeen sinun yrityksesi kassajärjestelmän pitää taipua.

Jos sinulla ei ole aikaa perehtyä kassajärjestelmiin kuin netissä, selvitä ainakin käyttävätkö muut saman alan yritykset kyseistä kassajärjestelmää ja tutustu vertaistesi asiakastarinoihin. Onnistut todennäköisimmin hankinnassa, jos valitset kassaratkaisun, jolla on käyttäjiä samalla toimialalla ja tuotteen, joka on ollut markkinoilla vähintään muutamia vuosia.

Millainen on hyvä kassajärjestelmä ja mistä sen tunnistaa?

Kuten edellisessä pätkässä totesimme, hyvä järjestelmä on juuri sopiva sinun yrityksesi tarpeisiin. Yleisiä hyvään kassajärjestelmään liitettyjä ominaisuuksia ovat nopeus, toimintavarmuus ja luotettavuus joka myyntitilanteessa ja kaikissa myyntikanavissa: myymälässä, ravintolassa, tapahtumissa, verkkokaupassa tai tukkukaupassa.

Pelkästään edellä mainittujen lupauksien toistumista tai teknisiä ominaisuuksia tarkastelemalla eroa hyvän ja huonon kassajärjestelmän välillä on mahdotonta tehdä.

Kun haluat selvittää, onko kassajärjestelmä hyvä, haasta myyjää vastaamaan tai tutki itsenäisesti netistä, millä tavalla kassajärjestelmä peilautuu näihin kolmeen väitteeseen:


1. Hyvä kassajärjestelmä auttaa sinua hoitamaan hoitaa asiakaspalvelutilanteen loppuun saakka niin hyvin, että vaativinkin asiakas poistuu tyytyväisenä luotasi.

Kun kassarauta ja -järjestelmä sekä siihen liitettävät sovellukset ovat yhteensopivia ja oikein toimivia, itse maksutapahtuma hoituu nopeasti, sulavasti ja varmasti joka tilanteessa ja kaikkialla, missä haluat myydä tuotteitasi. Myös silloin kun nettiyhteys pätkii.

Lisäksi kassajärjestelmästä löytyvä tarkka tuotetieto auttaa sinua tai työntekijöitäsi palvelemaan asiakastasi paremmin. Kassajärjestelmään koottu tieto on myyjälle tai tarjoilijalle korvaamaton apu asiakaspalvelutilanteessa.

Kassajärjestelmä on lisämuistisi, joka kertoo nopeasti vastauksia asiakkaasi kysymyksiin. Näet sieltä esimerkiksi aina ajantasaisen varastotilanteen, saatavilla olevat vaihtoehtoiset tuotteet ja koot tai vaikkapa kahvila- tai ravintolatuotteissa annoksen sisältämät raaka-aineet ja allergeenit tai tuotteen alkuperän aina viljelijä-tuottaja tasolle saakka.


2. Hyvä kassajärjestelmä auttaa sinua menestymään yrittäjänä ja kehittää liiketoimintaosaamistasi.

Hyvä kassajärjestelmä seuraa myyntiä, tuottoa ja varastotietoa reaaliajassa. Se kerää ja jäsentelee sinulle helposti ymmärrettävään pakettiin päivittäin tietoa, joka tekee yrityksen liiketoiminnan pyörittämisestä helpompaa. Peruslähtökohta on, että näet yhdestä järjestelmästä yksittäisen tuotteen tasolle saakka vaivatta seuraavat tiedot:

-mitä olet myynyt
-kuinka paljon olet saanut siitä katetta
-paljonko tuotetta sinulla on varastossa (tai varastoissa) ja mikä niiden varastoarvo on.

Hyvässä kassajärjestelmässä on siis riittävän laajat ja monipuoliset raportointiominaisuudet. Raportointia seuraamalla suoraan kassasta tai kännykkääsi ladattavasta pilvipalvelusta saat nopeasti selville päivän kokonaismyynnin, mitkä tuotteet myyvät parhaiten ja mistä sinulle jää riittävästi katetta, mikä auttaa sinua tekemään yrityksesi toiminnasta kannattavaa.

Tärkeää on, että voit tarkastella myyntiä vapaasti haluamallasi jaksoissa. Silloin pystyt ottamaan tarkasteluun minkä tahansa sinun yrityksesi arjessa vuositasolla toistuvan sesongin aikaisemmat myyntitiedot, varaamaan tulevaa myyntihuippua varten oikean määrän myytävää ja sopivan määrän henkilökuntaa. Voit myös katsoa järjestelmästä helposti vaikka sen, miten somemarkkinointikampanjasi näkyy myynnissä. Lisäksi kun tunnet tuotteidesi myyntiajat, osaat hankkia paremmin ja neuvotella tuotteiden toimittajien kanssa yrityksellesi edulliset maksuehdot.


3. Hyvä kassajärjestemä keventää monia pakollisia yrityksesi iiketoiminnan pyörittämiseen liittyviä arkirutiineja, jolloin sinun ei tarvitse niiden vuoksi viettää pitkiä iltoja töissä.

Kassajärjestelmän tuottama raportointidata helpottaa ja nopeuttaa myös yritystoiminnan pakollisten rutiinien hoitamisessa. Minimivaatimus on, että saat kassaraporteista kaiken taloushalllintoasi varten tarvitsemasi tiedon valmiiksi laskettuna, mikä nopeuttaa jokapäiväistä kassakirjanpitoa.

Hyvä kassajärjestelmä keskustelee tarvittaessa kirjanpito-ohjelman kanssa, jolloin pystyt lähettämään tiedot suoraan kassasta tilitoimistoon tai teet laskutuksen suoraan järjestelmästä. Hyvä kassa laajenee yrityksesi tarpeiden kasvaessa taloushallinto-ohjelmiston, asiakkuudenhallintajärjestelmän (CRM) ja toiminnaohjausjärjestelmän (ERP) puolelle.

Hyvässä kassajärjestelmässä on yrityksen toimialan erityistarpeisiin soveltuva varastovalvonta ja mahdollisuus reaaliaikaiseen varastoseurantaan. Varastosaldo muodostuu kolmesta elementistä: vapaa saldo, tilattu tavara, toimittamaton tavara. Kun yrityksesi varastotilanne on aina ajan tasalla, esimerkiksi inventaarion tekeminen tilinpäätöstä varten on nopeaa ja helppoa.

Millainen on SKJ Systemsin Jeemly kassajärjestelmä ja kenelle se sopii?

Me olemme olemassa, koska haluamme valmistaa maailman parhaita kassajärjestelmiä.
Tavoitteemme ovat korkealla ja kehitämme tuotettamme jatkuvasti, jotta Jeemly kassajärjestelmä vastaa nyt ja tulevaisuudessa kaikilta osin vähintään edellä kerrotut hyvän kassajärjestelmän tunnusmerkit.

Yrityksemme lupaus “Dream big” kertoo, että tarjoamme asiakkaillemme kassajärjestelmiä, jotka eivät kahlitse vapauttasi.

Yrittäjät usein toteavat, että yrittäjänä olemisen hienoimpia puolia on vapaus. Se tarkoittaa vapautta toteuttaa itseään ja ideoitaan, niitä unelmia. Yrittäjyyteen sisältyy vapaus kasvaa tai kutistua. Muuttaa muotoaan. Siksi myös kassajärjestelmän on meidän mielestämme oltava sellainen, että se sopeutuu yrityksen toiminnan muuttumiseen joka suuntaan. Jeemlyn suurin vahvuus onkin mukautuvuus, skaalautuvuus.

Liiketoiminnalla on tapana kehittyä yllättävälläkin tavalla. Jos yrityksesi käytössä olevat järjestelmät eivät veny, joudut tekemään turhaa työtä. Jeemlyn skaalautuvuus tarkoittaa sitä, että vaihtaa ei tarvitse, vaikka liiketoiminta lähtisi kasvuun tai muuttaisit toimintaasi.

Jeemly on kassajärjestelmä, jonka avulla yrityksesi toiminta säilyy joustavana koko sen elinkaaren ajan. Voit perustaa toisen toimipisteen, laajentaa uudelle toimialalle, perustaa verkkokaupan, myydä kivijalassa tai pop-up-tapahtumissa. Jeemlyn saat aina päivitettyä vaivatta tarpeitasi vastaavaksi.

Pienimmät asiakkaamme ovat yhden naisen tai miehen pyörittämiä pienyrityksiä, jotka lyövät kassaan muutamia kuitteja päivässä. Eri alojen myymälöitä, verkkokauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Suurimmat asiakkaamme ovat tunnettuja kauppaketjuja, joka myyvät satojen miljoonien edestä tuotteita vuodessa verkossa ja myymälöissä. Molemmissa ryhmissä on runsaasti tyytyväisiä käyttäjiä, jotka eivät halua vaihtaa kassajärjestelmäänsä pois.
Tutustu menestystarinoihimme tästä >

 

Mitä Jeemlyn käyttö maksaa ja miten sen saa hankittua?

Jeemly kassajärjestelmän käyttäjät ovat varautuneet kasvuun, mutta he eivät maksa kuin tarvitsemistaan ominaisuuksista.

Kassajärjestelmän hinta määräytyy meillä sen ominaisuuksien mukaan – maksat vain niistä tuoteosista, jotka tarvitset yrityksellesi. Yleisimmin asiakas hankkii paketin, jonka hinta on 147 euroa kuukaudessa. Jeemlyn hinta edullisimmillaan on 28 euroa kuukaudessa, joka kattaa Jeemly-kassaohjelman käytön. 67 euroa kuukaudessa maksava Jeemly sisältää myös kassalaitteen ja tarvittavat lisälaitteet. Mikäli mukaan haluaa myös tukipalvelun sekä mahdollisuuden nauttia uusista ominaisuuksista ja parannuksista, ohjelmiston ylläpito- ja kehityspalvelun saa mukaan 89 euroa kuukaudessa ja 147 euroa kuukaudessa maksaviin paketteihin. Kuten edellisissäkin, edullisempi 89 euron paketti sisältää Jeemly-ohjelmiston ja 147 euroa kuukaudessa maksava paketti sisältää myös kaupankäyntiin tarvittavat fyysiset laitteet.

Jeemlyn käytöstä ei peritä maksutapahtumakohtaisia tuotteiden myyntimääriin perustuvia veloituksia laite- tai kuukausimaksun päälle. Siitä syystä Jeemly kassajärjestelmän käyttö on pitkässä juoksussa sitä edullisempaa mitä enemmän myyt.

Yritysfilosofiaamme kuuluu, että emme tuputa tuotteitamme tai pakkomyy. Jos sinulla on joskus ollut tunne, että et pääse myyjästä eroon niin Jeemly-myyjien kohdalla sinun ei tarvitse pelätä sitä.

Me haluamme, että asiakkaamme ovat vapaita päättämään. Siitä syystä saat myyjiltämme ilmaista konsultointiapua, joka ei sido sinua ostamaan – edes velvollisuudentunnosta.

Kun otat meihin yhteyttä, saat halutessasi pelkän tarvekartoituksen etkä lainkaan tarjousta. Näin siitä syystä, koska haluamme että sinulla on käytössäsi riittävästi tietoa, jotta osaat hankkia itsellesi parhaan mahdollisen kassajärjestelmän – meiltä tai kilpailijoiltamme.

Ota Jeemly kasvusi kumppaniksi! >

<< Etusivulle | Kaikki artikkelit >>