< Back

Tax free-myyntitoiminnot kannustavat ulkomaalaisia matkailijoita käyttämään enemmän rahaa ostoksiin myymälässäsi. Matkailija voi saada jopa 18 % palautuksen ostoksen hinnasta, joten verovapaan myynnin sujuva järjestäminen kannattaa.

Jeemly tarjoaa kaksi tapaa hoitaa sähköisesti matkailijoiden verovapaan myynnin. Toinen näistä keinoista voi tuoda merkittävää etua asiakkaan sitouttamiseen juuri sinun yritykseesi.

Tax free-kaupan arvonlisäveron palautusmahdollisuudet

Arvonlisäveron palauttamiseen on lähtökohtaisesti kaksi eri tapaa:

  • Kauppa palauttaa arvonlisäveron itse
  • Kauppa käyttää palautusliikettä

Palautusliike palauttaa arvonlisäveron matkailijalle vähentäen oman palkkionsa. Palautusliikkeet vahvistavat samalla tavaran poistumisen EU:n alueelta. Kaupasta saatu kuitti eli myyntitosite toimii palautuksen perusteena.

Kauppa voi myös itse palauttaa arvonlisäveron. Tätä kutsutaan matkailijamyynniksi. Matkailijan on tässä tapauksessa haettava kuittiin hyväksyntä tavaroiden viennistä Tullilta. Matkailijan tulee tämän jälkeen palauttaa tosite kauppaan arvonlisäveron hyvittämiseksi. Tässä yhteydessä kauppa voi veloittaa omat kulut arvonlisäveron palautuksesta.

Palautusliikkeet eivät aina ole Verohallinnon hyväksymiä, jolloin toimintamalli on sama kuin matkailijamyynnissä. Matkailijan on siis saatava kuittiin Tullin leima ja palautettava tämä kyseisseen palautusliikkeeseen.

Tax-free veronpalautus hoidetaan puolestasi

Tax-free palautusliike Global Blue tarjoaa maailmanlaajuista arvonlisäveron palautustoimintaa yrityksille. Matkailija maksaa myymälässä tuotteistaan täyden verollisen hinnan ja saa Global Bluelta palautuksen viedessään tuotteet käyttämättöminä EU:n alueelta.

Koska Global Blue hoitaa veronpalautuksen puolestasi, voit unohtaa hallinnolliset asiat ja keskittyä myyntiin. Kirjoitat matkailijalle vain tax free -lomakkeen, jossa on tiedot ostoksesta ja sen hinnasta. Tulli tai Global Bluen palautuspiste vahvistaa matkailijan tuotteiden maastaviennin. Yrityksesi saa Global Bluelta laskun, joka toimii vientitodistuksena ja oikeuttaa kirjaamaan tax free -myynnit verottomaksi myynniksi. Jeemly on liitetty Global Blue -palveluun ja se hoitaa automaattisesti tax free-tietojen tarkistamisen:

  1. Jeemly-Kassa kysyy perustiedot: Maa ja passinumero ovat pakollisia, nimi ja osoitteet ovat valinnaisia.
  2. Jeemly-Kassa ottaa yhteyden Global Bluen palvelimeen ja tekee tarvittavat tarkistukset
    1. Asiakkaan kotimaan tarkastaminen
    2. Yhteissumma ylittää vaadittavan minimisumman
  3. Jeemly-Kassa tulostaa kuitin ja tax free-lomakkeen.

Lue lisää Global Bluesta.

Matkailijamyynti sitouttaa asiakkaat paluuostoksille

Matkailijamyynti on yrityksen sisäinen toiminto, jossa yritys hallitsee Jeemlyn avulla arvonlisäveron palautukset itse. Käytännössä asiakas palaa aina samaan yritykseen käyttämään edellisen ostokerran palautuksen. Matkustajamyynti on paljon käytössä Kaakkois-Suomen alueella ja erityisesti venäläismatkailijoiden suosiossa.

Matkustajamyyntiä voidaan hyödyntää myös ketjuympäristössä. Jeemlyn ketjuliiketoiminnan hallinta parantaa kassalla asiakkaiden palvelukokemusta ja nopeuttaa asiakaspalvelua, kun asiakas voi käyttää saamaansa alv-palautusta kaikissa yrityksen myymälöissä.

Matkailijamyyntiä kannattaa ehdottomasti hyödyntää asiakkaan sitouttamisessa. Asiakas palaa aina uudestaan tax-free-ostoksille saadakseen edellisen ostoskerrasta arvonlisäveron hyvityksen.

< Back