< Back

Lastentarvikkeiden erikoisliike A-T Lastenturva tuli Jeemlyn asiakkaaksi, kun se tarvitsi kassavirtaratkaisun, jossa myymälän ja verkkokaupan myyntiä saattoi ohjata yhdestä järjestelmästä. Yritys haki kasvua verkosta, mutta entisellä usean ohjelman järjestelmällä myynnin kokonaisuuden hallinta oli käynyt liian työlääksi.

A-T Lastenturvan toimitusjohtaja Mika Rimpiläinen kertoo, että kivijalkamyymälän kassaohjelma ja verkkokauppa eivät keskustelleet keskenään, mikä teki varastosaldojen hallinnan hankalaksi siinä vaiheessa, kun kauppa lähti kasvuun verkossa.

– Meillä oli entisessä systeemissä kassajärjestelmä ja verkkokauppa erikseen. Jos myimme verkossa, jouduimme täsmäämään sen erikseen kassaan.

Rimpiläinen toteaa, että varastonhallinta oli pakko saada toimimaan helpommin. Ilman paremmin toimivaa järjestelmää kokonaisuuden hallinta olisi ollut lopulta mahdotonta.

– Jeemly vastasi siinä hetkessä hyvin meidän tarpeisiimme. Se mahdollisti verkkokaupan kasvun ja kehityksen aivan uudelle tasolle.

Verkkokauppa ja myymälät tukevat toinen toistaan

A-T Lastenturvalla on verkkokaupan lisäksi kaksi myymälää. Vantaan Varistossa on suurmyymälä, jonka tiloissa toimii myös verkkokauppa ja oma huolto- ja korjauspalvelu. Toisen liikkeen yritys avasi vuosi sitten Helsingin ytimeen, Stockmannille.

– Olemme panostaneet verkossa ja myymälöissä laajaan ja laadukkaaseen tuotevalikoimaan sekä hyvään asiakaspalveluun.

– Myyjiemme asiantuntemukseen luotetaan, he ovat asiakkaidemme tukena herkässä elämänvaiheessa. Siksi he saavat jatkuvasti koulutusta sekä myyntiin että tuotteisiin.

Rimpiläinen kokee, että asiakkaat arvostavat kasvokkain käytyä kanssakäymistä ostotilanteessa. Vaikka tuotteita olisi vertailtu verkossa, moni ostaa tuotteen mieluummin kivijalasta.

– Vanhemmat haluavat kokeilla ennen ostopäätöstä rattaita ja turvaistuimia. Vantaan suurmyymälään on helppo tulla omalla autolla, jolloin turvaistuimen voi sovittaa myyjän kanssa parkkipaikalla.

Kassa ja verkkokauppa yhdessä järjestelmässä

Jeemly on ollut A-T Lastenturvan kumppanina jo kymmenen vuoden ajan. Mutta mikä lopulta muuttui, kun järjestelmä tuli aikoinaan taloon?

– Kun siirryimme Jeemlyn käyttöön, saimme toivomamme eli verkkokaupan ja kassajärjestelmän yhteen järjestelmään.

– Näemme nyt samasta paikasta verkkokaupassa olevat tuotteet ja myös myymäläkohtaiset saldot sekä pääsemme jälkikäteen katsomaan myyntiä, kertymiä ja varastoseurantaa.

Rimpiläinen kertoo, että he saavat myös jatkuvaa tukea verkkokaupan kehittämiseen Jeemlyn tiimiltä. Yhteyttä pidetään viikoittain ja saman pöydän ääreen kokoonnutaan vähintään kerran vuodessa.

– Viimeisin isompi kehitysprojekti verkkokaupan puolella vietiin läpi noin vuosi sitten, kun teimme verkkokaupan tuotepuun uusiksi.

– Teemme mainontaan liittyen yhteistyötä ja käymme keskustelua sen vuoksi viikoittain. Katsomme yhdessä, miten verkkokaupan konversio kehittyy maksullisella ja maksuttomalla puolella, ja samalla myös mietimme, miten verkkokauppaa voidaan kehittää edelleen paremmin myyväksi.

Jeemlystä ratkaisu yllättävän moneen ongelmaan

Rimpiläinen on tyytyväinen tapaan, jolla Jeemlyn kehitystiimi on pystynyt vastaamaan yrityksen muuttuviin tarpeisiin.

– Esimerkiksi vuokrauspalvelua varten löytyi ratkaisu, jonka ansiosta meidän ei tarvitse tehdä erikseen vuokrasopimuslappusta. Jeemly integroi vuokralomakkeen suoraan kassaan ja laskee summat valmiiksi.

Rimpiläinen on huomannut, että aina ei välttämättä tule heti mieleen, että jonkun asian voisi ratkaista kassanjärjestelmän kautta. Näin oli esimerkiksi vuosi sitten, kun A-T Lastenturva oli avaamassa myymälää Stockmannin yhteyteen.

– Stockmannin kanta-asiakasjärjestelmä täytyi saada integroitua kassaan, jotta heidän kanta-asiakkaansa saavat kerrytettyä pisteitä myös meillä. Pidin sitä melkoisena haasteena, mutta siihenkin löytyi yllättäen Jeemlystä ratkaisu.

– Nyt kassajärjestelmämme lähettää automaattisesti kanta-asiakastiedot Stockmannille päivittäisenä ajona. Samoin ilmoitamme heille kuukausittaiset asiakasmäärät ja myynnin. Meille on tärkeää, että ne tiedot löytyvät vaivatta kassajärjestelmästä ja että ne on helppo siirtää eteenpäin.

< Back