Kassajärjestelmän hankinnan yhteydessä pitää valita myös tarpeita parhaiten palveleva maksupääte. Kuinka sitten valitset päätelaitemalleistamme oikeanlaisen yrityksesi käyttöön? Entä milloin päätelaite on fiksuinta vuokrata ja milloin on paras ostaa se omaksi?

Suomen kaksi suurinta ja luotetuinta maksukorttioperaattoria ovat Verifone Finland Oy ja Nets Suomi. Jeemly-kassajärjestelmä toimii sekä Nets maksupäätteen että Verifonen maksupäätteen kanssa. Kaikilla maksupäätteillämme vastaanotat lähimaksuja, mobiilimaksuja ja sirulla tehtyjä maksutapahtumia. Näistä ja muista maksutavoista voit lukea enemmän maksutapa-artikkelistamme.

Maksupäätteitä on kahta päätyyppiä

Paras ratkaisu riippuu kassatapahtumien volyymista. Kassalaitteeseen yhdistetty kiinteä päätelaite on sopivin silloin, kun tapahtumia ja asiakkaita on paljon. Kun rahaa lyödään kassaan harvakseltaan, voi käyttää myös kannettavia maksupäätteitä.

Toinen tärkeä tekijä on hinnoittelu. Laitteisiin investointi voi lohkaista ison palan pienyrityksen budjetista. Ilmaiset palveluntarjoajat taas ottavat myynnistä ison provision, mikä on pitkällä aikavälillä kaukana kannattavasta.

maksupääte yritykselle jeemly
Kassajärjestelmään liitettävä Yomani-maksupääte lähimaksuominaisuudella

Integroitava maksupääte

Tämä on yleisin kaupan maksupääte. Se on yhteydessä kassapäätteeseen, josta veloitettava summa siirtyy suoraan kortinlukijaan. Siitä myyntilupa tulee takaisin kassapäätteelle. Integroitu laite on luotettavin ja edullisin valinta tilanteessa, jossa kassatapahtumia on runsaasti ja päätteen pitää pystyä käsittelemään suuria asiakasmääriä.

Integroitava tarkoittaa myös sitä, että laite on kiinteästi paikoillaan. Laitteen käyttöikä kasvaa, kun se ei pääse putoamaan lattialle tai muuten kolhiintumaan.

Integroitavassa päätteessä on laajasti eri ominaisuuksia. Esimerkiksi Dual Pinpad -ominaisuudella voit ohjata kahta päätettä yhdellä kassalla. Tällaista ratkaisua käytetään muun muassa ravintoloissa, joissa lounaslinjaston eri puolet ovat hoidettavissa yhdellä kassalla. Tämä mahdollistaa myös monia maksutapoja.

Markkinoiden eniten myydyt Jeemly-kassapäätteeseen integroitavat EMV-sirukortinlukijat ovat Verifone Yomani ja Nets IPP350.

maksupäätteet yrityksille jeemly
Verifone Vx690 kannettava maksupääte 3G, WLAN, Bluetooth, kosketusnäyttö ja lähimaksu

Erillismaksupääte

Erillismaksupääte ei ole suoraan yhteydessä kassapäätteeseen. Kassa laskee kaupan loppusumman, joka naputellaan manuaalisesti maksukortinlukijaan. Laite voi olla pöytämallinen tai kannettava. Kannettavissa laitteissa on omat akkunsa ja verkkoyhteytensä.

Erillispäätteitä käytetään, kun myyntitapahtumia ei ole paljon. Ravintoloissa on tyypillisesti käytössä kannettava päätelaite, muun muassa Verifone VX680 on hyvin yleinen. Erillismaksupääte on usein myös paras vaihtoehto pienyrittäjälle.

Kassan maksupäätteessä sisältävä erillispääte tulostaa asiakkaalle myös käteiskuitin. Tällaisen minikassan myyntitapahtumat voidaan päivän päätteeksi siirtää yhdellä kirjauksella Jeemly kassajärjestelmään. Siten myynneistä voidaan raportoida tuotekohtaiset myynnit ja seurata varastoa.

Verifone vx690 kannettava maksupääte
Verifone Vx680 kannettava maksupääte 3G tai WLAN, kosketusnäyttö, lähimaksu

Maksupäätteen vuokraus

Pop up-liikkeiden, kausimyymälöiden tai väliaikaismyyntipisteiden ei ole järkevää hankkia laitetta omaksi. Jeemly vuokraa tarvitsemasi maksupäätteet lyhytaikaiseen käyttöön tai myös pidemmäksi ajaksi: päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi, miten vain. Voit vuokrata päätteen myös esimerkiksi viikonlopuksi messuille. Saat päätelaitteen käyttöösi nopeasti parissa päivässä.

Maksupäätteen hinta

Jeemlyyn liitetty maksupääte on edullinen. Kuukausihinta on 39 euroa. Palvelu sisältää

  • Maksukorttien varmennuksen
  • Tapahtumien välityksen SAIO-palveluun
  • Online-raportoinnin
  • Vuokrapäätelaitteen vaihtolaitepalvelulla
  • Kilpailukykyiset korttimaksujen komissiot
  • 3kk irtisanomisaika

Huom! Monella tarjoajalla edullisemmat maksupäätesopimukset sisältävät yleensä korkeammat korttimaksukomissiot ilman vaihtolaitepalvelua. Myös irtisanomisaika on pidempi.

Vaihtolaitepalvelu nopeuttaa vikatilanteissa korvaavan päätteen toimitusta ja sujuvoittaa palvelun hoitoa. Maksupäätteiden uudet testatut ominaisuudet ovat käytettävissä automaattisesti ilman erityisiä toimenpiteitä.

Kiinnostuitko? Lähetä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä.

  • Yhteydenotto tai tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään. Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan sopivimman ratkaisun.